Almás cobbler sütemény recept 🍎

Hozzávalók:

Alma töltelékhez:

4 db alma

3 ek kristálycukor

pici fahéj

Az almákat meghámozzuk magházát kivágjuk, felkockázzuk és egy hőálló tálba tesszük. A cukrot és a fahéjat rászórjuk és jól összekeverjük.

Sütőbe tesszük fél órára, hogy az alma kicsit megpuhuljon és levet eresszen.

Tészta hozzávalói:

20 dkg finomliszt

10 dkg margarin

1 teáskanál sütőpor

1 tojás

1 ek cukor

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Utána hozzáadjuk a sütőport, tojást és a cukrot. Jól összedolgozzuk. A kész tésztát félretesszük.

1 evőkanál kukoricakeményítőt elkeverünk egy kis vízzel. Ezt az almás részhez fogjuk keverni. A keményítő szépen besűríti az alma levét és így nem fogja eláztatni a süteményt.

Az almás részt kivesszük a sütőből. Azonnal ráöntjük a kukoricakeményítős vizet és átkeverjük. Vigyázzunk, mert forró. A tésztából kis golyókat szakítunk és kicsit kilapítva az alma tetejére tesszük. Ha beborítottuk az alma tetejét tésztával, visszatesszük a sütőbe.

180C-on fél órát sütjük.

Sütés után porcukrozva tálaljuk.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
YouTube
Instagram