Citromtorta recept egyszerűen

Citromtorta recept:

Torta hozzávalók:

Előzőleg elkészített citromkrém

4 db lap zselatin

2 dl tejszín

1 db piskóta lap

Először a citrom krémet készítem el, hogy legyen ideje kihűlni.

Citromkrém hozzávalók:

2 db bio citrom

2 db tojás

15-20 dkg cukor

10 dkg vaj vagy margarin

Az alapanyagokat egy hőálló tálba teszem és vízgőz felett elkezdem melegíteni. A krém minél melegebb lesz úgy sűrűsödik, ezért fontos, hogy állandóan kevergessük. Amikor már elég sűrű, belekeverem a vajat. A kész krémet lefóliázom és kihűtöm.

Torta összeállítása:

A krémhez felverem az előzőleg jól lehűtött tejszínt. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatom. A megpuhult zselatint kicsavarom és felmelegítem. A krém összeállításánál előszőr egy kis tejszínhabbal lazítom a kihült citromkrémet, és ez után keverem bele a felolvasztott zselatint, majd az összes tejszínhabot keverem a krémhez. Óvatosan szép simára keverem. Az előkészített piskótára halmozom a citrom krémet, majd pár órára hűtőszekrénybe teszem. A kihült tortát tetszés szerint díszítem. Én egy kis narancs lekvárt kentem a tetejére és filézett naranccsal díszítettem.

Jó étvágyat!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
YouTube
Instagram