Citromtorta recept:
Torta hozzávalók:
Előzőleg elkészített citromkrém
4 db lap zselatin
2 dl tejszín
1 db piskóta lap
Először a citrom krémet készítem el, hogy legyen ideje kihűlni.
Citromkrém hozzávalók:
2 db bio citrom
2 db tojás
15-20 dkg cukor
10 dkg vaj vagy margarin
Az alapanyagokat egy hőálló tálba teszem és vízgőz felett elkezdem melegíteni. A krém minél melegebb lesz úgy sűrűsödik, ezért fontos, hogy állandóan kevergessük. Amikor már elég sűrű, belekeverem a vajat. A kész krémet lefóliázom és kihűtöm.
Torta összeállítása:
A krémhez felverem az előzőleg jól lehűtött tejszínt. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatom. A megpuhult zselatint kicsavarom és felmelegítem. A krém összeállításánál előszőr egy kis tejszínhabbal lazítom a kihült citromkrémet, és ez után keverem bele a felolvasztott zselatint, majd az összes tejszínhabot keverem a krémhez. Óvatosan szép simára keverem. Az előkészített piskótára halmozom a citrom krémet, majd pár órára hűtőszekrénybe teszem. A kihült tortát tetszés szerint díszítem. Én egy kis narancs lekvárt kentem a tetejére és filézett naranccsal díszítettem.
Jó étvágyat!