Mascarponés Fekete-erdő Torta Recept:
Csokoládés piskóta: elkészítését megtalálod az előző videómban.
Meggy töltelék:
Hozzávalók:
45 dkg fagyasztott meggy
10 dkg cukor
2 teáskanál pektin
A fagyasztott meggyet feltesszük főzni.
Pektint elkeverjük a cukorral. Ha a meggy levet eresztett, belekeverjük a pektines cukrot.
kb 5-10 percig főzzük.
Mascarpone krém:
Hozzávalók:
250 g Mascarpone
4 dl habtejszín
8 dkg porcukor
Mindent egy tálba tesszük és kihabosítjuk.
A torta összeállítása:
A mascarponés tölteléket és a meggy tölteléket habzsákba töltjük.
Kis halmokat nyomunk a piskóta szélére a tejszínes krémből, ez fog látszódni a torta körül. Ezután a meggy töltelék jön, utána ismételten mascarponés töltelék. Ezeket váltogatjuk. A következő rétegnél ugyan így csináljuk.
A legfelső lapon már csak tejszínes krémet használunk. A legvégén kakaóporral szórjuk meg a tetejét
