Fekete-Erdő Torta 🍫🍒Mascarpone krémmel

Mascarponés Fekete-erdő Torta Recept:

Csokoládés piskóta: elkészítését megtalálod az előző videómban.

 

Meggy töltelék:

Hozzávalók:

45 dkg fagyasztott meggy

10 dkg cukor

2 teáskanál pektin

A fagyasztott meggyet feltesszük főzni.

Pektint elkeverjük a cukorral. Ha a meggy levet eresztett, belekeverjük a pektines cukrot.

kb 5-10 percig főzzük.

 

Mascarpone krém:

Hozzávalók:

250 g Mascarpone

4 dl habtejszín

8 dkg porcukor

Mindent egy tálba tesszük és kihabosítjuk.

 

A torta összeállítása:

A mascarponés tölteléket és a meggy tölteléket habzsákba töltjük.

Kis halmokat nyomunk a piskóta szélére a tejszínes krémből, ez fog látszódni a torta körül. Ezután a meggy töltelék jön, utána ismételten mascarponés töltelék. Ezeket váltogatjuk. A következő rétegnél ugyan így csináljuk.

A legfelső lapon már csak tejszínes krémet használunk. A legvégén kakaóporral szórjuk meg a tetejét

Fekete-Erdő Torta
Fekete-Erdő Torta

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
YouTube
Instagram