Főzött vaníliakrém, képviselőfánk krémje

A főzött vaníliíkrém az egyik legkedveltebb desszertkrém.

A főzött vaníliíkrém elkészítése során a legfontosabb alapanyagok a tej, a cukor, a tojássárgája. A recept lényege, hogy a hozzávalókat alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett főzzük, így a krém fokozatosan sűrűsödik, és eléri a kívánt, bársonyos textúrát. Ezt a technikát megfelelő odafigyeléssel kell végezni, hogy elkerüljük a krém csomósodását vagy leégését.

A főzött vaníliakrém kiválóan alkalmazható számos desszertben.

A videómban én képviselőfánk vanília töltelékének használom fel.

Főzött vaníliíkrém recept:
  • 3 dl tej
  • 3db tojássárgája
  • 8dkg kristálycukor
  • 1 ek. rétesliszt
  • 1 ek. krémpor (vaníliás főzős pudingpor)
  • vaníliáscukor
Képviselőfánk tészta receptjét itt találod:

 

A főzött vaníliíkrém részletes elkészítést a videóban találod: