A főzött vaníliíkrém az egyik legkedveltebb desszertkrém.
A főzött vaníliíkrém elkészítése során a legfontosabb alapanyagok a tej, a cukor, a tojássárgája. A recept lényege, hogy a hozzávalókat alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett főzzük, így a krém fokozatosan sűrűsödik, és eléri a kívánt, bársonyos textúrát. Ezt a technikát megfelelő odafigyeléssel kell végezni, hogy elkerüljük a krém csomósodását vagy leégését.
A főzött vaníliakrém kiválóan alkalmazható számos desszertben.
A videómban én képviselőfánk vanília töltelékének használom fel.
Főzött vaníliíkrém recept:
- 3 dl tej
- 3db tojássárgája
- 8dkg kristálycukor
- 1 ek. rétesliszt
- 1 ek. krémpor (vaníliás főzős pudingpor)
- vaníliáscukor
Képviselőfánk tészta receptjét itt találod:
A főzött vaníliíkrém részletes elkészítést a videóban találod: