Gluténmentes Piskóta Recept

Gluténmentes zöldbanán lisztes piskóta

A banánliszt a szárított zöld banán őrleménye, amivel nagyon jól ki lehet váltani a búzalisztet. Íze enyhén banánízű.

A receptben leírt mennyiség egy 16 cm átmérőjű piskótához elég. Mindig friss alapanyagokkal dolgozzunk és tiszta eszközökkel.

Hozzávalók:
5 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg zöldbanán liszt

A tojásokat válasszuk ketté. A tojásfehérjét a cukor 2/3 részével verjük habbá.

Utána a maradék cukorral a tojássárgáját is habosítsuk ki.

A tojássárgája habba szitáljuk bele az összes zöldbanán lisztet és keverjük el.

Ezután beleforgatjuk az összes tojásfehérje habot.

A masszát tortakarikába öntjük és a karika széléhez simítjuk.

180C-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

 

Tortakarikát kisülés után megfordítjuk és úgy hűtjük ki.
Kihülés után kivágjuk a karikából.

A torta töltéséig félretesszük.

 

 

 

Gluténmentes Piskóta Recept
Gluténmentes Piskóta Recept

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
YouTube
Instagram