Gluténmentes zöldbanán lisztes piskóta
A banánliszt a szárított zöld banán őrleménye, amivel nagyon jól ki lehet váltani a búzalisztet. Íze enyhén banánízű.
A receptben leírt mennyiség egy 16 cm átmérőjű piskótához elég. Mindig friss alapanyagokkal dolgozzunk és tiszta eszközökkel.
Hozzávalók:
5 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg zöldbanán liszt
A tojásokat válasszuk ketté. A tojásfehérjét a cukor 2/3 részével verjük habbá.
Utána a maradék cukorral a tojássárgáját is habosítsuk ki.
A tojássárgája habba szitáljuk bele az összes zöldbanán lisztet és keverjük el.
Ezután beleforgatjuk az összes tojásfehérje habot.
A masszát tortakarikába öntjük és a karika széléhez simítjuk.
180C-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Tortakarikát kisülés után megfordítjuk és úgy hűtjük ki.
Kihülés után kivágjuk a karikából.
A torta töltéséig félretesszük.