Gyümölcsös Torta🫐🍓🍇Vaníliakrémmel – Erdei Gyümölcsös torta vaníliakrémmel 🎂 @TortaTanoda

 

Erdei Gyümölcsös torta vaníliakrémmel – Torta Receptek

Elkészítjük a piskótát segítséget az előző videómban találsz.
  • az elkészült piskótát 3 részre vágjuk
Vaníliakrém:
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
3-5 ek. cukor
5 dl tej
  • A tej 2/3 részét a cukorral felforraljuk
  • A tej 1/3 részét elkeverjük a pudingporral
  • A forró tejbe beleöntjük a pudingporos keveréket és besűrítjük
  • Lefóliázzuk és felhasználásig hűtőbe tesszük
Erdei gyümölcs réteg:
20 dkg fagyasztott gyümölcs
2 dl víz
5 dkg cukor
1 ek. kukorica keményítő
  • A keményítőt a vízzel elkeverem és folyamatos kevergetés mellett főzőlapon besűrítem.
  • Hozzákeverem a cukrot
  • Végül óvatosan belekeverem a még fagyos gyümölcsöt
  • Lefóliázva félreteszem felhasználásig
Vanília hab:
30 dkg vaníliakrém
40 dkg tejszínhab
4 db lapzselatin
  • A lapzselatint hideg vízbe beáztatjuk
  • Tejszínt habbá verjük
  • A zselatint kivesszük a vízből, lecsepegtetjük és megmelegítjük
  • A vaníliakrémbe belekeverjük az olvasztott zselatint
  • A vaníliakrémbe beleforgatjuk a tejszínhabot
  • Habzsákba töltjük
Torta összeállítása:
  • A piskótát megkenjük a maradék vaníliakrémmel
  • Habzsákból a karika szélére nyomjuk a vaníliakrémet
  • Középre halmozzuk a fele erdei gyümölcs alapot
  • A következő rétegnél ugyan így járunk el
  • A tetejére már csak vaníliakrémet teszünk
Zselé:
3 dl víz
1,5 dkg zselatin
9 dkg cukor
ételfesték
  • A zselatint a vizet összekeverjük forró vízzel
  • Felhasználásig félretesszük
  • A kihűtőt tortára gyümölcsöt halmozunk és lekenjük zselével
Erdei Gyümölcsös torta vaníliakrémmel
Erdei Gyümölcsös torta vaníliakrémmel

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
YouTube
Instagram