Erdei Gyümölcsös torta vaníliakrémmel – Torta Receptek
Elkészítjük a piskótát segítséget az előző videómban találsz.
- az elkészült piskótát 3 részre vágjuk
Vaníliakrém:
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
3-5 ek. cukor
5 dl tej
- A tej 2/3 részét a cukorral felforraljuk
- A tej 1/3 részét elkeverjük a pudingporral
- A forró tejbe beleöntjük a pudingporos keveréket és besűrítjük
- Lefóliázzuk és felhasználásig hűtőbe tesszük
Erdei gyümölcs réteg:
20 dkg fagyasztott gyümölcs
2 dl víz
5 dkg cukor
1 ek. kukorica keményítő
- A keményítőt a vízzel elkeverem és folyamatos kevergetés mellett főzőlapon besűrítem.
- Hozzákeverem a cukrot
- Végül óvatosan belekeverem a még fagyos gyümölcsöt
- Lefóliázva félreteszem felhasználásig
Vanília hab:
30 dkg vaníliakrém
40 dkg tejszínhab
4 db lapzselatin
- A lapzselatint hideg vízbe beáztatjuk
- Tejszínt habbá verjük
- A zselatint kivesszük a vízből, lecsepegtetjük és megmelegítjük
- A vaníliakrémbe belekeverjük az olvasztott zselatint
- A vaníliakrémbe beleforgatjuk a tejszínhabot
- Habzsákba töltjük
Torta összeállítása:
- A piskótát megkenjük a maradék vaníliakrémmel
- Habzsákból a karika szélére nyomjuk a vaníliakrémet
- Középre halmozzuk a fele erdei gyümölcs alapot
- A következő rétegnél ugyan így járunk el
- A tetejére már csak vaníliakrémet teszünk
Zselé:
3 dl víz
1,5 dkg zselatin
9 dkg cukor
ételfesték
- A zselatint a vizet összekeverjük forró vízzel
- Felhasználásig félretesszük
- A kihűtőt tortára gyümölcsöt halmozunk és lekenjük zselével