Körtés karamelltorta Recepttel
A tortához sima alap piskótát készítettem 2 db tojásból, avval a különbséggel, hogy nem karikában sütöttem ki, hanem egy lapot kentem ki a masszából és azt sütöttem meg.
Piskóta elkészítéséről a videót megtaláljátok a weboldalon.
A piskótát a tortakarikával kiszúrom és félreteszem.
Karamell szósz:
Hozzávalók:
20 dkg kristálycukor
2 dl tejszín
2 db lapzselatin
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
A tejszínt megmelegítjük.
A cukrot felolvasztjuk.
A karamellbe beleöntjük óvatosan a tejszínt. Vigyázzunk, nehogy megégessen minket!
A lapzselatint a karamellszószhoz keverjük.
Tálba tesszük és felhasználás előtt kihűtjük.
Körte zselé:
Hozzávalók:
3 db körte
2 teáskanál pektin
6 dkg cukor
A körtét meghámozzuk a magházát kivesszük és felkockázzuk. Feltesszük főni.
A cukrot és a pektint összekeverjük.
Ha a körte levet eresztett, beleöntjük a cukros pektint és elkeverjük.
Alufóliázott formába öntjük és kihűlésig félre tesszük.
Karamell krém:
Hozzávalók:
Az előzőekben elkészített kihűtött karamell szósz.
2 dl habtejszín
A tejszínt lágy habbá verjük és a karamellszósszal összekeverjük.
Torta összeállítása, hűtése, díszítése.