Macaron kisokos

Minden, amit macaronról tudni kell. Macaron készítése, macaron töltelékek, tippek és trükkök. Hogyan készítsd el a tökéletes macaront.

Macaron töltelékek és ízvariációk

A macaronok elkészítésének egyik legkreatívabb és legizgalmasabb része a megfelelő töltelék kiválasztása vagy kifejlesztése. Míg magukat a héjakat egy viszonylag stabil receptúra alapján készítjük – minimális íz- és színváltozatokkal –, addig a tölteléknél szinte végtelenek a lehetőségek. Itt dől el, hogy egy macaron klasszikus, modern, gyümölcsös, sós, fűszeres vagy akár egyedi, extravagáns ízvilágot kap. Ebben …

Macaron töltelékek és ízvariációk Read More »

Macaron kiskokos_lépésről lépésre

A macaron készítése lépésről lépésre

A macaron-készítés során minden apró mozzanatnak óriási jelentősége van. A megfelelő alapanyagok beszerzése és az eszközök előkészítése után következik a tényleges „varázslat” – amikor a mandulaliszt, a tojásfehérje és a cukor végül roppanós, mégis lágyan omló korongokká alakul. Ebben a fejezetben végigvesszük, milyen lépésekre kell figyelni a folyamat során, és melyek azok a tipikus buktatók, …

A macaron készítése lépésről lépésre Read More »

Macaron kiskokos_eszközök_alapanyagok

Macaron alapok: összetevők és eszközök

A macaron elkészítése rendkívüli precizitást igényel. Ennek kulcsa többek között a gondosan kiválasztott és megfelelően előkészített alapanyagokban, valamint a használatos konyhai eszközökben rejlik.       Sokszor éppen ezek a részletek döntenek arról, hogy a macaronok hibátlanul sikerülnek-e, vagy repedezett, lapos, esetleg teljesen formátlan sütemények kerülnek ki a sütőből. Az alábbiakban sorra vesszük, mire van …

Macaron alapok: összetevők és eszközök Read More »

Macaron kiskokos_elkészítés

Miért olyan nehéz elkészíteni a macaront?

A macaron híresen kényes desszert, és minden apró részletre oda kell figyelni ahhoz, hogy sikerüljön. Ha valaki először próbálkozik a készítésével, gyakran szembesülhet repedezett felülettel, széteső tésztával vagy éppen a talp hiányával.     Miért ilyen nehéz? Pontosan kimért alapanyagok: A macaron esetében nem nagyon van helye a „szemre” történő adagolásnak. A mandulaliszt, a porcukor …

Miért olyan nehéz elkészíteni a macaront? Read More »

Macaron kisokos_mi az a macaron

Mi az a macaron?

A macaron egy apró, általában korong alakú, külső rétegében roppanós, belül pedig lágy és krémes szerkezetű francia sütemény, amelyet leggyakrabban két, mandulalisztből készült habcsók-szerű korong közé töltött édes, selymes krém tesz igazán ellenállhatatlanná. Ennek a desszertnek a népszerűsége az elmúlt évtizedekben világszerte robbanásszerűen megnőtt, és ma már szinte minden magára valamit is adó cukrászda kínálatában …

Mi az a macaron? Read More »