A mangó zselés kókuszkrém torta egy igazán különleges desszert. Ötvözi a trópusi gyümölcsök frissességét a kókusz krémes, gazdag ízével.
Ez a torta nem csupán egy ínycsiklandó édesség, hanem egy igazi látványosság is, melyet akár ünnepi alkalmakon, akár családi összejöveteleken is bátran meg lehet kóstolni.
A desszert alapja egy könnyű piskóta. A piskóta puhasága és levegőssége lehetővé teszi, hogy a mangó zselé és a kókuszkrém tökéletesen harmóniába kerüljön.
A mangó zselé a torta egyik legfontosabb eleme, hiszen ebben a rétegben van a trópusi gyümölcsök természetes édessége és aromája. A mangó nemcsak friss, de selymes textúrájú is, ami tovább fokozza a torta élvezetét. A megfelelő érettségű mangó kiválasztása kulcsfontosságú, mivel a túl éretlen vagy túlérett gyümölcsök nem tudják visszaadni azt a karakteres ízt.
A kókuszkrém a torta tejszínhabos rétege. Gazdag, krémes textúrájú és kókuszos aromájú.
Ez a mangó zselés kókuszkrém torta tökéletes választás lehet egy nyári hétvégére, családi összejövetelre.
Csokoládés piskóra receptet itt találod:
Kókuszkrém recepteje:
- 2 dl kókuszkrém
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 4 db lapzselatin
Mangó zselé receptje:
- 20 dkg manó
- 2 ek. porcukor
- 3 db lapzselatin
Mangó zselés kókuszkrém torta pontos elkészítésének menetét a videóban megtalálod: