Mézeskalácsos fehércsokoládé-torta recept

Mézeskalácsos fehércsokoládé – torta

A torta hozzávalói:

1 db piskóta lap

20 dkg fehér csokoládé

4 dl habtejszín

4 db lapzselatin

10 dkg mézeskalács

 

A tortához sima piskótát sütöttem 2 db tojásból, avval a különbséggel, hogy egy lapot kentem ki a masszából és azt sütöttem meg.

A fehér csokoládét megolvasztjuk. Ezt tehetjük vízgőz felett vagy mikróban. Óvatosan mindkét módszernél gyakran keverjük át, nehogy legégjen a csokoládé.

Amíg olvad a csokoládé a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, pár perc elteltével, amikor megpuhult kicsavarjuk és kicsit felmelegítjük, hogy folyékony állagú legyen.

Az előzőleg lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, vigyázzunk nehogy túlverjük a habot.

Az olvasztott fehér csokoládét egy kis tejszínhabbal elkeverem, majd a többi hab és a zselatin hozzáadásával összekeverem a krémet. Lassú körkörös mozdulatokkal keverem a torta krémet, hogy a hab ne törjön össze. Az elkészült krémet a piskótára halmozom és szépen elsimítom a tetejét. Dermedésig hűtőbe tesszük. Kihülés után a tortakarikát eltávolítjuk.

A tortát szaloncukorral és csokoládéval díszítjük. szeleteljük.

Boldog karácsonyt!

 

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
YouTube
Instagram