Mézeskalácsos fehércsokoládé – torta
A torta hozzávalói:
1 db piskóta lap
20 dkg fehér csokoládé
4 dl habtejszín
4 db lapzselatin
10 dkg mézeskalács
A tortához sima piskótát sütöttem 2 db tojásból, avval a különbséggel, hogy egy lapot kentem ki a masszából és azt sütöttem meg.
A fehér csokoládét megolvasztjuk. Ezt tehetjük vízgőz felett vagy mikróban. Óvatosan mindkét módszernél gyakran keverjük át, nehogy legégjen a csokoládé.
Amíg olvad a csokoládé a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, pár perc elteltével, amikor megpuhult kicsavarjuk és kicsit felmelegítjük, hogy folyékony állagú legyen.
Az előzőleg lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, vigyázzunk nehogy túlverjük a habot.
Az olvasztott fehér csokoládét egy kis tejszínhabbal elkeverem, majd a többi hab és a zselatin hozzáadásával összekeverem a krémet. Lassú körkörös mozdulatokkal keverem a torta krémet, hogy a hab ne törjön össze. Az elkészült krémet a piskótára halmozom és szépen elsimítom a tetejét. Dermedésig hűtőbe tesszük. Kihülés után a tortakarikát eltávolítjuk.
A tortát szaloncukorral és csokoládéval díszítjük. szeleteljük.
Boldog karácsonyt!