Piskóta 🎂 Tökéletes Alap Piskóta Recept – Torta Piskóta Recept @TortaTanoda

 

Piskóta recept

A receptben leírt mennyiség egy 16 cm átmérőjű piskótához elég. Mindig friss alapanyagokkal
dolgozzunk és tiszta eszközökkel

Hozzávalók:
5 db tojás
10 dkg cukor
12 dkg liszt

Eszközigény:
2 db keverőtál
habverőgép vagy turmixgép
spatula
torta karika
sütő

Recept leírása:

A tojásokat válasszuk ketté. A tojásfehérjét az összes cukorral verjük habbá. A habosítás után a tojássárgáját egyesével keverjük bele a tojásfehérje habba ezt még végezhetjük a gép segítségével.

Most jön az a rész, amikor el kell kezdeni óvatosabban dolgozni.

A spatula segítségével az edényfalától kezdve befelé ívelő kör-körös mozdulatokkal belekeverjük a lisztet, amit szépen apránként
beleszitálunk. Vigyázzunk ne törjük össze a habot, mert akkor nem lesz mi megemelje a tortánkat sülés közben. Amikor a masszában csomómentesre elkevertük a lisztet egy sütőpapírba csomagolt
tortakarikába öntjük.

A széleinél a tésztát a spatula segítségével felhúzzuk egészen a pereméig. Ez azért szükséges, hogy sülés közben ne púposodjon fel.

160 °C-on 45 percig sütjük.

A sütés végén lekapcsolt sütőnél még 10 percet bent hagyjuk, hogy ne essen össze a piskóta. Ezután kicsi liszttel meghintjük a tetejét és ráfordítjuk a tepsire. Kihűlés után egy éles késsel kivágjuk a karikából. A torta receptben megadottak szerint egyenlő részekre vágjuk.

 

Tippek, trükkök:

  • mindig friss alapanyagokkal dolgozzunk
  • mindig tiszta edényekkel dolgozzunk
  • a tojáshab keverését mindig óvatosan körkörös mozdulatokkal végezzük
  • a lisztet szitáljuk át, evvel is plusz levegőt juttatunk a tésztába
  • ha nem vagyunk biztosak, hogy megsült a tészta, végezzünk tűpróbát
Piskóta
Piskóta

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
YouTube
Instagram