Torta Receptek 2021

Még nem találtad meg a neked való ízvilágot, vagy csak szeretnél elkezdeni sütögetni?

Jó helyen jársz. Ezen az oldalon az alap receptektől kezdve elkalauzolunk a mester cukrász szintig.

 

Nincs más dolgod, csak válaszd ki a receptek közül milyen tortát szeretnél sütni és fogj hozzá.

Minden tortareceptben megtalálod a pontos anyaghányadot és a részletes leírást az elkészítéshez.

 

Plussz videó segítségével még a legapróbb részleteket is el tudod lesni. Érdemes végig nézni a torta készítési videókat, mivel a részletekben rejlik a siker kulcsa. Akár egy mozdulat, vagy egy alapanyag sorrend is befolyásolhatja, hogy mi sül ki az adott receptből.

Ha kezdő sütögető vagy, nincs más dolgod, csak kövesd végig a recepteket a megadott leírás lapján és lesd el a videóból a trükköket.

A torta recepteket megpróbálom minél részletesebben leírni, hogy minél több kérdésedre választ kapjál. Fontos, hogy legyen egy jó mérleged, sajnos ez az eszköz, ami elengedhetetlen a siker eléréséhez. A receptben szereplő anyaghányadokat először érdemes grammra pontosan kimérni, ha már megtanultad a jó krém és tészta állagot, utána el lehet kezdeni kísérletezgetni és eltérni a receptben leírtaktól.

Kezd könnyebb receptekkel, hogy a könnyeben elért siker és a környezetedtől kapott visszajelzések önbizalmat adjanak.

Egy jó piskóta recepttel, amit tökéletesen meg tudsz sütni, aminek igazán könnyed légies a szerkezete, már nem hibázhatsz nagyot. A töltelék rád van bízva, mit mivel kombinálsz. Édesebbre vagy savanykásabbra csinálod.

Gyömölcsöset vagy csokoládésat választasz. Ezek már rád vannak bízva. Az alapok lefektetése nagyon fontos, hogy utána kedvedre variálhasd a torta recepteket. Ne aggódj segítelek a részletes leírással és a videókkal.

Ha minden mentes torta recepteket keresel, akkor is jó helyen jársz. Megosztom veled, amit az évek alatt tapasztaltam ki.

A mentes alapanyagok sokszor máshogy viselkednek, ezért sok esetben nem sikerül a recept, ha csak 1-1 arányban lecseréled az anyagokat. Minden alapanyagot ki kell tapasztalni. De megéri belefektetni a kezdeti energiákat, mivel a későbbiekben olyan családtagunknak ismerősünknek is tudunk sütni, aki ezeket a süteményeket részesíti előnyben vagy esetleg érzékenysége miatt nem tud mást elfogyasztani.

 

Sok tanács után jöjjenek a torta receptek.

Ha megtaláltad a számodra legjobb receptet, akkor jöhet a tervezés.

  • A tortasütés elején érdemes megnézni az összes alapanyagot, hogy van-e otthon belőle, nehogy a sütés közepén döbbenjünk rá, hogy nincs elég liszt otthon vagy egyéb alapanyag.
  • Ha szükséges készítsünk bevásárlólistát, amibe a piskótától kezdve a krémen keresztül a dekoráción át még a csomagolóanyagot is felírjuk. Ez a lista segít minket abban, hogy ne érjen váratlanul a torta elkészítése közben semmi, olyan anyag igény, amire szükség lehet.
  • A recept szerinti alapanyag lista mellett érdemes átgondolni, milyen eszközökre lesz szükségünk a torta elkészítse közben. Erről is lehet egy listát készíteni, esetleg azt átgondolni, hogy a hiányzó eszközt mivel lehet pótolni.

Úgy érezhetjük, hogy ezek a lépések fölöslegesek, időpocsékolás végig menni ezeken az alap dolgokon, de higgyük el ez csak eleinte esik nehezünkre. A későbbiekben pont ezek a lépések fogják megkönnyíteni a dolgunkat és ha sokat sütünk megszerezzük a kellő ismeretet az alapanyagok és az eszközök terén.

 

Válogass kedvedre és szemezgess a torta receptek közül.

Jó sütögetést!

Torta Receptek
Torta Receptek
Facebook
YouTube
Instagram