Tortadekoráció

Ha mindig is érdekelt a tortadekoráció és szereted nyomon követni az újabbnál újabb technikákat vagy most ismerkednél az alapokkal, akkor nagyon jó helyen jársz.

 

A tortadekoráció az a része a cukrászatnak, ahol káprázatos ruhába burkoljuk az addig nagy gondossággal készített tortánkat evvel megkoronázva az egészet.

Nincsenek szabályok, mindenki szabadjára engedheti a fantáziáját a tortadekoráció során. Egy gusztusosan feldíszített torta még nagyobb elismerést vált ki a környezetünkből. Itt sem kell a bonyolultságra törekedni, annak ellenére, hogy számos tortadíszítési technika létezik.

Itt is érvényesül az a mondás, hogy a kevesebb néha több. Nem kell túlzásba esni és mindent rápakolni egy tortára. A tortadíszítésnél nyugodtan kombinálhatjuk a technikákat.

 

Például egy bársonyfújt tortánál nyugodtan alkalmazzunk torta glazúrt is. De arra számítsunk, hogy minél többféle és bonyolult technikát választunk annál nagyobb az esélye, hogy valami nem úgy fog sikerülni, ahogy elterveztük. Itt is igaz, hogy a sok gyakorlás meghozza a gyümölcsét, és a sokadik ugyan olyan technikával feldíszített torta után már biztos kézzel dolgozunk az alapanyagokat.

Érdemes a könnyebb tortadíszítési technikákkal kezdeni, hogy a kezdeti siker garantált legyen és fokozatosan lépésről lépésre kipróbálni egyre nehezebb módszereket.

A sokféle gyönyörű torta láttán néha az ember már elveszettnek érzi magát. Egy torta képe után nem is tudjuk, hogy hogy kezdjünk neki az adott technika kivitelezésének. Sok keresgélés és olvasgatás után rádöbbenünk, hogy nincsen eszközünk hozzá és már el is ment a kedvünk az egésztől.

A tortadekorációt is a tervezéssel célszerű kezdeni. Összeírni az alapanyagok és eszközök listáját, amire szükség lehet. A videókban ellesheted a tortadekoráció apróbb mozdulatait a részletes leírásban áttanulmányozhatod, hogy mire kell figyelni.

Ezek után már csak kitartóan kell gyakorolnod.

Az eszközök kiválasztásánál törekedj arra, hogy minőségi tortadekorációs eszközt válassz. Csak ezek az eszközök segítik a munkádat és megóvnak a sok bosszankodástól, esetleges kudarctól. Inkább apránként szerezd be a szükséges eszközöket, így nem fog olyan nagy kiadást jelenteni és a megvásárolt termékkel lesz időd kísérletezni, kitapasztalni, hogy hogyan is kell szakszerűen használni a tortadíszítés folyamán.

Kezdetben akárhogy is sikerül a torta, ne keseredj el a barátok családtagok így is nagy örömmel fogják fogadni.

  • Ha szállítani szeretnéd a tortát dekorálás után, de feledkezz meg a megfelelő csomagolásról sem.
  • Ha kezdő vagy érdemes körbemérni a tortát, hogy biztosan beleférjen a kiválasztott dobozba.

El kell dönteni, hogy a nagyobb díszítőelemeket rátesszük-e a tortára és úgy szállítjuk, vagy külön csomagoljuk és a helyszínen tesszük rá. A nagy beszúrós díszeket érdemes a legvégén rátenni a tortára, mivel így a szállításnál kisebb helyen is elfér a torta.

  • Ha vendégségbe megyünk használhatunk többször felhasználható műanyag tortadobozt is. Ha mégis papírdobozt választunk, győződjünk meg róla, hogy a torta súlyát elbírja-e, elég kellemetlen, ha a gondosan elkészített és feldíszített tortánk alatt kiszakad a tortadoboz.

Az emeletes torták összeállításánál, soha ne hagyd ki a tartópálcákat, ezek fogják össze a rétegeket és gátolják meg, hogy szállítás közben elcsússzanak, illetve óriási szerepe van abban, hogy a felül lévő torta ne nyomja agyon az alatta levő tortát.

Most ez a sok információ nagyon bonyolultnak tűnhet, de ebből is látszik, hogy a tortadíszítés nem egy egyszerű dolog.

Szinte ugyan annyi időt kell rászánni, mint az egész torta elkészítésére. A következőkben végig vesszük ezeket a tortadíszítési technikákat.

tortadekoráció
tortadekoráció

 

Facebook
YouTube
Instagram