Erdei gyümölcsös csokitorta

Erdei gyümölcsös csokitorta:

Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé

4 db lap zselatin

4 dl tejszín

1 db csokis piskóta lap

  A tortához csokoládés piskótát készítek 2 db tojásból. A tésztát nem karikában sütöm ki, hanem egy lapot kenek ki a masszából és azt sütöm meg. A piskótát a tortakarikába teszem és félrerakom.  

Csokoládé krém készítése:

A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatom. A hideg tejszínt habbá verem, közben az étcsokoládét megolvasztom. A megpuhult zselatint kicsavarom és felmelegítem.  

A krém összekeverése:

A felolvasztott étcsokoládéhoz egy kis tejszínhabot keverek, ezután a felmelegített zselatint teszem bele a krémbe. Végül a maradék tejszínhabbal lazítom a csokoládé krémet, keverés közben vigyázzunk ne törjük össze a habot.   Az előkészített piskótára halmozzuk a krémet és szép egyenletesre simítjuk a tetejét. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megdermedjen. A kihűlt tortára erdei gyümölcsöt halmozunk. Zselét készítek, amivel a tetejét le fogjuk kenni. hozzávalói: 3 dl víz 1,5 dkg zselatin 9 dkg cukor   A zselatint a cukorral és a forró vízzel összekeverjük, amikor langyos lesz a tortán lévő gyümölcsöket lekenjük vele. A zselé dermedése után szeletelhetjük a tortát.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
YouTube
Instagram