Erdei gyümölcsös csokitorta:
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
4 db lap zselatin
4 dl tejszín
1 db csokis piskóta lap
A tortához csokoládés piskótát készítek 2 db tojásból. A tésztát nem karikában sütöm ki, hanem egy lapot kenek ki a masszából és azt sütöm meg. A piskótát a tortakarikába teszem és félrerakom.
Csokoládé krém készítése:
A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatom. A hideg tejszínt habbá verem, közben az étcsokoládét megolvasztom. A megpuhult zselatint kicsavarom és felmelegítem.
A krém összekeverése:
A felolvasztott étcsokoládéhoz egy kis tejszínhabot keverek, ezután a felmelegített zselatint teszem bele a krémbe. Végül a maradék tejszínhabbal lazítom a csokoládé krémet, keverés közben vigyázzunk ne törjük össze a habot. Az előkészített piskótára halmozzuk a krémet és szép egyenletesre simítjuk a tetejét. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megdermedjen. A kihűlt tortára erdei gyümölcsöt halmozunk. Zselét készítek, amivel a tetejét le fogjuk kenni. hozzávalói: 3 dl víz 1,5 dkg zselatin 9 dkg cukor A zselatint a cukorral és a forró vízzel összekeverjük, amikor langyos lesz a tortán lévő gyümölcsöket lekenjük vele. A zselé dermedése után szeletelhetjük a tortát.