Gesztenyés rolád
Hozzávalók:
20 dkg gesztenye massza
2 db lap zselatin
2 dl tejszín
1 db csokis piskóta lap
1 csomag főzős pudingpor
A roládhoz csokoládés piskótát készítek. A tésztát nem karikában sütöm ki, hanem egy tepsi nagyságú lapot kenek ki a masszából és azt sütöm meg. A lapot sütés után még langyosan feltekerem a papírjába és úgy hagyom kihűlni.
Gesztenye krém készítése:
A gesztenye krém egyik alapja a főzött vanília krém, előszőr ezt készítem el, hogy legyen ideje kihűlni.
Vanília krém hozzávalók:
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
ízlés szerint 3-5 ek. cukor,
5 dl tej
A tej 2/3 részét a cukorral felforralom. A maradék tejet elkeverem a pudingporral. Amikor a tej elkezd forrni beleöntöm a pudingporos keveréket és állandó kevergetés mellett besűrítem. A kész krémet lefóliázom és lehűtöm.
Gesztenyés krém:
A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatom. A hideg tejszínt habbá verem. A megpuhult zselatint kicsavarom és felmelegítem.
A vanilia krémet a gesztenyével simára keverem. A gesztenyés krémet tejszínhabbal lazítom, majd beleöntöm a megolvasztott zselatint. Ezt követően szép simára keverem a krémet. Az előkészített piskótára halmozom a gesztenye krémet ¾ részét és szép egyenletesen elsimítom a tetején. Ezután feltekerem. Papírjába betekerem, hogy amíg megdermed a krém benne, legyen ami tartsa. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
A kihűlt roládról leveszem a papírt és a maradék krémet elkenem a külsején, reszelt csokival díszítem és szeletelve tálalom.