Gesztenyés rolád

Gesztenyés rolád

Hozzávalók:

20 dkg gesztenye massza

2 db lap zselatin

2 dl tejszín

1 db csokis piskóta lap

1 csomag főzős pudingpor  

A roládhoz csokoládés piskótát készítek. A tésztát nem karikában sütöm ki, hanem egy tepsi nagyságú lapot kenek ki a masszából és azt sütöm meg. A lapot sütés után még langyosan feltekerem a papírjába és úgy hagyom kihűlni.  

Gesztenye krém készítése:

A gesztenye krém egyik alapja a főzött vanília krém, előszőr ezt készítem el, hogy legyen ideje kihűlni.

Vanília krém hozzávalók:

1 zacskó főzős vaníliás pudingpor

ízlés szerint 3-5 ek. cukor,

5 dl tej

A tej 2/3 részét a cukorral felforralom. A maradék tejet elkeverem a pudingporral.  Amikor a tej elkezd forrni beleöntöm a pudingporos keveréket és állandó kevergetés mellett besűrítem. A kész krémet lefóliázom és lehűtöm.  

Gesztenyés krém:

A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatom. A hideg tejszínt habbá verem. A megpuhult zselatint kicsavarom és felmelegítem.

A vanilia krémet a gesztenyével simára keverem. A gesztenyés krémet tejszínhabbal lazítom, majd beleöntöm a megolvasztott zselatint. Ezt követően szép simára keverem a krémet. Az előkészített piskótára halmozom a gesztenye krémet ¾ részét és szép egyenletesen elsimítom a tetején. Ezután feltekerem. Papírjába betekerem, hogy amíg megdermed a krém benne, legyen ami tartsa. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

A kihűlt roládról leveszem a papírt és a maradék krémet elkenem a külsején, reszelt csokival díszítem és szeletelve tálalom.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
YouTube
Instagram