Hozzávalók:
Alma töltelékhez:
4 db alma
3 ek kristálycukor
pici fahéj
Az almákat meghámozzuk magházát kivágjuk, felkockázzuk és egy hőálló tálba tesszük. A cukrot és a fahéjat rászórjuk és jól összekeverjük.
Sütőbe tesszük fél órára, hogy az alma kicsit megpuhuljon és levet eresszen.
Tészta hozzávalói:
20 dkg finomliszt
10 dkg margarin
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
1 ek cukor
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Utána hozzáadjuk a sütőport, tojást és a cukrot. Jól összedolgozzuk. A kész tésztát félretesszük.
1 evőkanál kukoricakeményítőt elkeverünk egy kis vízzel. Ezt az almás részhez fogjuk keverni. A keményítő szépen besűríti az alma levét és így nem fogja eláztatni a süteményt.
Az almás részt kivesszük a sütőből. Azonnal ráöntjük a kukoricakeményítős vizet és átkeverjük. Vigyázzunk, mert forró. A tésztából kis golyókat szakítunk és kicsit kilapítva az alma tetejére tesszük. Ha beborítottuk az alma tetejét tésztával, visszatesszük a sütőbe.
180C-on fél órát sütjük.
Sütés után porcukrozva tálaljuk.